onsdag den 15. august 2012

Kampen om uddannelsen

Maria tog kontakt til hendes elevplads og sagde at hun ikke kunne arbejde fuldtid, men ville forsøge sig med 30 timer om ugen. Hun startede på elevpladsen, men blev fyret 14 dagen efter pga. at der ikke var plads til Hendes handicap.

Hele ideen med at få en uddannelse var at hun ville få muligheden for at søge fleksjob når hun var færdig. For fik hun ikke sin uddannelse, måtte hun nøjes med en førtidspension, hvilket hun ikke kunne se sig selv i.

Marias forældre fik fat i en advokat, som hurtigt kunne få kommunen til at makke ret og det endte med at Maria kunne få lov at tage sin elevtid på 25 timer om ugen. Hendes elevtid blev forlænget med 6 mdr. Maria havde ikke de bedste vilkår på hendes elevplads, fordi kommunen skulle uddanne hende af tvang og ikke af lyst. Hun fik flere gange af vide at hun ikke skulle træde det mindste ved siden af, for så ville de fyre hende og personalechefen mente ikke at hun kunne afslutte hendes fagprøve med bestået.

Da dagen endelig kom og Maria skulle op til hendes sidste eksamen, var hun meget nervøs, for hun havde ikke rigtig nogen fra arbejdspladsen der bakkede hende op og alle de andre elever havde for længst taget deres eksamen og glemt alt om hende. Hun havde dog hendes forældre med, som altid havde støtte hende og troet på hende. Endelig kom tidspunktet hvor hun skulle have sin karakter. Sensor og lærene var hurtig blevet enige om at hun skulle have et 10 tal og at hun burde sidde inden for det kommunale, for så ville der blive sat skub i tingene. Maria havde et smil til op over begge ører, hun var så stolt og måske en smule skadefro, for hun havde hørt mange af de andre "normale" elevers karakter var på kun 2,4 og 7, hvilket ville sige at hun lå som en af de højeste.

Altså hende som alle havde set dumpe fik et 10 tal til sin fagprøve eksamen. Hun var så fucking stolt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar